Valkuilen op je trouwdag

Erg leuk artikel gevonden wat geschreven is door Sarah Glasbergen.

De wet van Murphy zegt dat alles wat fout kan gaan, ook fout zal gaan.
Zo pessimistisch zijn wij natuurlijk niet, maar de realiteit is dat het wel kan!
In gedachten ben je al twintig keer gestruikeld over je trouwjurk, regent het pijpenstelen op je trouwdag,
en is je bruidstaart onderweg gesneuveld en veranderd in een zielig hoopje zoetigheid.
Je kunt door die druk bang worden om fouten te maken of iets cruciaals te vergeten, terwijl je eigenlijk ook van devoorbereidingen moet genieten!
Daarom hebben wij uitgezocht wat de negen meest voorkomende valkuilen zijn bij het plannen van een huwelijk, zodat je hier in ieder geval niet meer in valt.
Een gewaarschuwde bruid telt voor twee!

1. Vergeet niet waar het om draait

Stel je voor: je komt thuis van je werk. Het was een drukke, vervelende dag en nu moet je gelijk weer aan de slag
met het organiseren van jullie huwelijk, terwijl je verloofde op de bank ligt te zappen.
Of jij wilt per se trouwen in een koets, terwijl je verloofde zijn zinnen heeft gezet op een Ferrari.

Oplossing:

Het is in dit soort situaties normaal dat de gemoederen hoog oplopen, maar onthoud: de trouwdag is een uiting van jullie liefde voor elkaar, en die liefde moet dan ook centraal staan!
Sluit dus compromissen. Als je niet bereid bent af en toe water bij de wijn te doen, komt die droombruiloft zoals jij hem in je hoofd hebt er sowieso ook niet. Let love rule!

2. Vergeet de bruidegom niet!

Sommige vrouwen zijn geneigd om in de ik-vorm te praten als ze het hebben over (het plannen van) de bruiloft.
Toegegeven, de mannen die van jongs af aan al dromen over hun bruiloft zijn (in tegenstelling tot de vrouwen) op een hand te tellen.

Oplossing:

Dat wil echter niet zeggen dat het de aanstaande bruidegoms helemaal niets uitmaakt hoe de trouwdag eruit ziet!
Natuurlijk is het normaal als een van jullie wat meer het voortouw neemt, maar informeer ook eens naar de wensen van de ander.

3. Neem tijd voor het uitzoeken van de trouwkleding

De trouwjurk is een belangrijk item voor de aanstaande bruid. Neem daarom ruim de tijd om de jurk uit te zoeken.
Verdiep je in wat je mooi vind en neem de tijd verschillende jurken te passen.
Het zou zonde zijn als je door tijdsgebrek voor een jurk moest kiezen waarin je je niet happy voelt!

Oplossing:

Waarom moet je extra tijd uittrekken voor het kopen van trouwpak en trouwjurk?
Zowel de trouwjurk als het trouwpak worden vaak op maat gemaakt.
Dit zorgt er natuurlijk voor dat het perfect aansluit op je lichaam, maar het kost ook meer tijd dan het kopen van een kant-en-klaar kledingstuk.
Begin daarom ruim van tevoren met het uitzoeken van de bruidskleding. Informeer vooraf naar de levertijd en zorg dat je op tijd bestelt.
Laat die passessies maar komen, jij gaat zonder stress in je trouwjurk! neem eens een kijkje bij Esters bruidshop in Almere

4. Het weer op je trouwdag

Tsjah, je woont nu eenmaal in Nederland, dus tenzij je in het buitenland gaat trouwen, zul je rekening moeten houden met het weer.

Met gemiddeld 13-19 regendagen per maand is de kans aanwezig dat het gaat regenen.
Houd daarom rekening met alle scenario’s, zeker als je in de herfst of in de winter trouwt.

Oplossing:

Informeer bijvoorbeeld of er een verwarming in de trouwauto zit. Het zou toch zonde zijn als je zit te vernikkelen in een oldtimer!
Ga je voor een buitenbruiloft? Informeer bij je trouw-/feestlocatie of er ook overdekte alternatieven zijn als het regent!
Bedenk wel dat het weer niet het belangrijkste is op jullie trouwdag: het wordt sowieso een mooie dag en het is wat jullie er zelf van maken!
Regent het? Maak van dit ‘nadeel’ een voordeel: maak superleuke foto’s in de regen met paraplu en kaplaarzen, schuil met z’n allen onder een partytent…
Juist dit soort momenten maken een trouwdag onvergetelijk! Vraag het de fotograaf, die heeft natuurlijk al veel ervaring met trouwerijen, dus ook die in de regen.

5. Budget voor jullie bruiloft

Het is allemaal leuk: de ijssculptuur, chocoladefontein, desserttafel en de speciaal voor jullie ontworpen bruidstaart. Maar is het ook realistisch?
Een toepasselijk spreekwoord zegt: ‘Je kunt toch wel dansen, al is het niet met de bruid‘.

Oplossing:

Je kunt alles wel willen, maar soms zul je met iets minder genoegen moeten nemen. Begin het plannen van jullie bruiloft daarom met het bepalen van het budget.
Wat willen jullie maximaal uitgeven aan de grote dag? Door te beginnen bij het budget voorkom je dat jullie meer uitgeven dan jullie kunnen missen.
Ga dus niet meteen enthousiast alles boeken en vastleggen, maar doe eerst research en reken uit wat je maximaal aan iets wilt en kunt uitgeven.
De fotograaf is vaak de sluitpost op je budget, maar bedenk dat na je bruiloft de foto’s je herinnering levend houd. En bij weddingsandmore ie er altijd een fotograaf voor elk budget.

TIP! Open vooraf een aparte bankrekening voor de bruiloft. Zo kun je precies bijhouden wat er inkomt en uitgaat voor wat betreft jullie trouwerij.

6. Check, check, dubbelcheck!

Leveranciers zijn mensen, dus maken ze af en toe fouten. Afspraken die niet in de agenda zijn beland, dubbele boekingen of niet leverbare producten komen helaas voor.

Oplossing:

Het is verstandig om een paar weken voor jullie trouwdag nog even contact op te nemen met de leveranciers, bedrijven en locaties die meewerken aan jullie bruiloft.
Is alles in orde? Zijn er geen problemen? Daarnaast is het heel gebruikelijk om een leverancierslijst op te stellen.
Op deze lijst vermeld je de telefoonnummers (ook 06-nummers!) van alle leveranciers die meewerken aan je bruiloft.
Deze lijst overhandig je aan de ceremoniemeester, zodat deze in geval van nood snel de desbetreffende leverancier kan bereiken.

7. Trouwplanning

We begrijpen dat je niet kunt wachten om je trouwjurk uit te zoeken en samen met je aanstaande graag de juweliers wilt afstruinen op zoek naar de perfecte trouwring, maar first things first!

Oplossing:

Om te voorkomen dat je als een kip zonder kop gaat organiseren zonder het overzicht te bewaren, kun je beter een planning maken met daarin wanneer wat geregeld moet worden.
De belangrijkste dingen staan daarin uiteraard bovenaan, zoals het vaststellen van de datum en vastleggen van de locaties en fotograaf.
Op internet kun je veel van dit soort planningen per maand vinden voor je bruiloft, en ook op onze website is een planning te vinden. Kijk op  ons blog voor een goede checklist!

Maak een tijdsindeling voor de trouwdag

Voor de tijdsindeling op jullie trouwdag zelf, is een draaiboek een onmisbaar document.
In zo’n draaiboek neem je werkelijk alle details op, hoe klein en logisch ze ook lijken.
Het voordeel van een draaiboek is dat iedereen precies weet wat er van hem of haar verwacht wordt en wanneer.
Voor een voorbeeld van een draaiboek en tips over hoe je er zelf een kunt maken, lees je het artikel draaiboek voor je bruiloft!

Na de bruiloft

Iedereen heeft weleens van voorpret gehoord. Maar napret? Toch zul je moeten bedenken wat er na jullie trouwdag moet gebeuren.
Brengen jullie de nacht in een hotel door en moet er nog ingecheckt worden? Vraag dan aan een gast of hij deze taak op zich wil nemen.

Overnachten jullie op een andere locatie dan de feestlocatie? Vaak ben je gekomen met speciaal trouwvervoer voor een dag.
Het is dan belangrijk om vervoer te regelen naar het hotel. Laat iemand bijvoorbeeld alvast jullie ‘gewone’ auto bij het hotel zetten! Gaan jullie de dag erna op huwelijksreis?
Zorg dat de koffers ook in de bruidssuite worden neergezet! Hoe komen jullie weer thuis of op het vliegveld?
Allemaal praktische zaken die het best vooraf geregeld kunnen worden, zodat je op het moment zelf precies wee wat je moet doen.

8. Formaliteiten

Een huwelijk is een plechtige aangelegenheid en er zitten daarom nogal wat regels aan een officieel huwelijk.

Vergeet daarom niet alle formaliteiten te regelen.

Wat moet je regelen?

  • Ga in ondertrouw, Doe je dit niet? dan kan het huwelijk niet doorgaan.
  • Lever een lijst met getuigen in bij de gemeente.
  • Heb je al nagedacht over een eventuele naamsverandering?

Trouwen jullie in gemeenschap van goederen of willen julliehuwelijkse voorwaarden opstellen?
Houd hier rekening mee in jullie planning, want het opstellen van een huwelijkscontract kan nogal wat tijd in beslag nemen.

9. Beautyvalkuilen

Vlak voor je bruiloft voor de eerste keer een schoonheidsspecialist bezoeken of je haar de dag van tevoren een nieuw kleurtje geven: geen goed idee!
Last minute schoonheidsbehandelingen kunnen op een blunder uitlopen.
Denk hierbij aan eruit zien als een gevlekte wortel terwijl je hoopte op een zomers kleurtje of droog en dof haar terwijl je hoopte op mooie glanzende lokken… Zie je het voor je?
Dat gaat jou dus niet gebeuren!

Oplossing:

Experimenteer ruim van tevoren en test welke verzorgingsproducten voor jou werken, zodat je op de dag zelf niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Afvallen voor je bruiloft?

Wil je afvallen voor je bruiloft? Ga dan niet voor een crashdieet. Voor het beste, mooiste en gezondste resultaat kun je beter een langetermijndieet volgen.
Gebruik de dagen voor de bruiloft om te relaxen en de laatste dingen voor je bruiloft te doen. Met de juiste voeding kun je ook al veel bereiken! Lees ook ons artikel Eet je mooi.

 

Tot slot

Dit artikel is natuurlijk niet bedoeld om je te wijzen op dingen waar je je anders helemaal geen zorgen om had gemaakt.
Veel van deze dingen zullen echt niet fout gaan, zeker niet nu je erop voorbereid bent!
Gaat er toch iets fout? Probeer erom te lachen en ga er flexibel mee om.

Hakuna matata, oftewel: Geen zorgen

Komt de bruidstaart bijvoorbeeld niet opdagen? Haal er een bij de Hema en je zult merken dat deze taart ook goed zal smaken!
Op het moment zelf is het waarschijnlijk niet leuk, maar over een aantal jaar zal het een leuke anekdote zijn. ‘
Weet je nog, dat we in de koets langs de bakker reden om een nieuwe taart te halen?’ Wat er ook gebeurt: jullie dag wordt hoe dan ook onvergetelijk!

Tip; Als je vragen hebt tijdens de dag, de fotograaf is altijd in de buurt, maar gebruik van zijn ervaring.

Ook kun je denken aan een goede weddingplanner, die neemt aal zorgen uit handen en kan ook nog veel geld besparen voor jullie bruiloft.

Ik zal daar eerdaags een blog over wijden.

weddings and more….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s