Trouwalbum duur??? hier de oplossing.

images

Als je bezig bent om een trouwfotograaf te zoeken, is de kans groot dat je al een paar keer flink geschrokken bent van de prijzen. Meer dan duizend euro ben je al gauw kwijt voor een trouwreportage en een mooi trouwalbum. Sommigen kiezen ervoor om de trouwfoto’s door een familielid of collega met een goede camera te laten maken, maar niet zelden levert dat uiteindelijk een teleurstelling op. Het is nu eenmaal zo dat een welwillende amateur vaak niet op kan tegen een professional. Maar ja, die euro’s… Daarom brengen wij je een beter idee: laat een pro de foto’s maken (bij ons € 110,00 per uur). Dan maak jij zélf dat album wel! En de DVDshow krijg je cadeau.

  • Laat je inspireren

Kijk op trouwbeurzen zo veel mogelijk in portfolio’s en voorbeeldalbums van trouwfotografen. Kijk ook in de voorbeeldboeken van je eigen fotograaf. Staan de foto’s in chronologische volgorde, of niet? Wat doen zij met de achtergronden? Hoe is de verhouding tussen pagina vullende foto’s en collagepagina’s? Hoe zit het met de verdeling tussen zwart-wit en kleur? Welke foto’s doen het goed over twee bladzijden verspreid? Snuffel naar hartenlust en onthoud de beste ideeën voor je eigen boek.

  • Maak afspraken met de fotograaf

Wil jij graag een paar bladzijden vullen met detailfoto’s van de bruidsjurk, zijn trouwkostuum, de trouwschoenen en het bruidskapsel? Droom je van een bladzijde met een grote foto van de openingsdans? Moet de legendarische bruidstaart voor altijd vereeuwigd zijn? Dan moeten die foto’s er wel komen. Bespreek dus van tevoren met je bruidsfotograaf welke dingen je sowieso op de foto wil, zodat je niet bij het maken van het album baalt, omdat je een bepaalde foto niet hebt. Weddings and more fotografen zorgen standaard al dat je deze foto’s hebt, want de foto’s zullen ook in de DVDshow terug komen.

cropped-banner_weddings8.jpg

  • Kies een aanbieder

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven waar je een digitaal fotoalbum kunt laten afdrukken, zoals Albelli, Pixum, maar je kunt ook terecht bij Hema en Kruidvat. Het verschil tussen de aanbieders zit ‘m in prijs en kwaliteit. Kwaliteit wordt onder meer bepaald door de drukwijze (geprint, belicht enz.), het papier (gewoon papier, fotopapier, de dikte van het papier), de bindwijze (geplakt of gebonden) en de omslag (slappe of harde kaft? Fotokaft? Leren omslag? En dan echt leer of nepleer?) Bepaal wat voor jou belangrijk is en maak dan je keuze.

lindaralphd

  • Selecteer

Waarschijnlijk krijg je honderden foto’s tot je beschikking. De verleiding is groot om ze allemaal een plekje te geven, maar daar wordt je album niet mooier van. Je kunt er ook voor kiezen om een luxe album te maken met de allermooiste trouwfoto’s en daarnaast een kleiner boekje met de overige ‘gewoon leuke’ foto’s. Uiteraard heb je de DVDshow ook nog.

  • Neem de tijd

Ga experimenteren met je trouwfoto’s! Ontdek de mogelijkheden van de albumsoftware; neem niet te snel genoegen met saaie kadertjes tegen een witte achtergrond. Probeer achtergronden, maak collages, draai foto’s eens een paar graden, verwerk een tekst in de bladzijde, verspreid een foto over twee pagina’s… Een grote groepsfoto komt over twee pagina’s vaak te gek uit! Zo wordt je album divers en dynamisch en heeft het digitale aspect ook echt een toegevoegde waarde.

Bij veel professionele trouwfotografen kan je een dvd aanschaffen met álle foto’s die hij of zij op jullie trouwdag heeft gemaakt. Je kunt die dvd vaak kopen náást het trouwboek, maar je kunt dus ook kiezen voor alleen de dvd. Het voordeel daarvan is dat je niet alleen de foto’s krijgt die de fotograaf het mooist vindt, maar ook je eigen favorieten kan kiezen. En met die dvd vol prachtige plaatjes, ga je aan de slag.

NB: Bij Weddings and more fotografen krijgt u alle foto’s die gemaakt zijn, dit is standaard in de prijs van € 110,00 inbegrepen.

Een ander voordeel is dat je later als het je financieel wat beter uitkomt alsnog het boek kan maken, de ervaring leert dat als er een DVDshow is deze als vervanger zien van het boek. Het is tenslotte 2013 en we leven in een digitale wereld.

wedding-128.jpg

Weddings and more… Bruidsfotografen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s