De 10 meeste dingen die bruidsparen vergeten te plannen voor hun bruiloft

Bruidsparen hebben nog al eens de neiging om wat te vergeten. Als je gaat trouwen, zijn er zoveel dingen die je moet onthouden. Je denk ook vaak dat je alles hebt, en toch komt het vaker voor dat je toch nog wat vergeten bent. Hier schrijf ik over de 10 meest vergeten dingen voor een bruiloft, die zeker niet vergeten moeten worden.

1. Bedenken wat je na de bruiloft doet.

Nu bedoel ik natuurlijk niet, de huwelijksreis of de rest van uw leven. Maar gewoon na het feest zelf. U kunt alvast bepalen of u degene wilt zijn die het feest afsluit of niet. En waar u gaat slapen.

2. Het meenemen van een weekendtas (met spullen).

Denk er ook aan, dat als je in een hotel slaapt. Je ook spullen nodig hebt voor de volgende dag, kleding, toiletspullen en een kledingzak en hanger om de trouwjurk weer in mee naar huis te nemen.

 3. Iemand uitzoeken, die je spullen mee naar huis neemt.

Op je bruiloft krijg je natuurlijk veel cadeautjes, en die moeten ook allemaal weer mee naar huis. En denk ook aan bijvoorbeeld een gastenboek, kaarsen, bloemen, eventueel nog eten of drank. Het is niet praktisch o dat allemaal zelf nog mee te nemen naar huis of naar een hotel. Bespreek dus van te voren wie die taak op zich wil nemen.

 4. Beslissen waar alles staat.

Je moet niet alleen denken aan een tafelschikking, maar ook aan dingen als waar leg ik het programma neer, wat doe je met de menukaartjes en andere dingen die je misschien hebt. Sommige locaties willen ook al die dingen van te voren al weten. En het is in ieder geval niet praktisch om het de dag zelf nog te regelen.

5. Een klein beetje alle ruimtes opfleuren.

Ja, wat bedoel ik daar nu weer mee, zult u denken. Maar als u ergens een zaaltje heeft gehuurd, dan heeft u natuurlijk flink uitgepakt om dat zaaltje er op en top uit te laten zien. Maar het is natuurlijk niet leuk als mensen door een hele kale entree moeten lopen of een hele kale gang. Ik bedoel ook niet dat u het hele gebouw moet gaan versieren, maar gewoon een aantal bloemen of kaarsen in de rest van het gebouw, staat een stuk gezelliger.

 6. Het kopen van cadeaus voor het huwelijksfeest.

U zelf wordt natuurlijk overladen met cadeaus, maar vergeet niet om ook uw gasten zelf een cadeautje te geven. U kunt elke bruiloftsgast een leuk cadeautje geven, dat hoeft echt niet een groot ding te zijn, gewoon iets kleins volstaat.

 7. Alvast kiezen hoe u, de cadeaus gaat verzamelen.

Weer een tip voor de cadeaus, maar dit is ook absoluut geen overbodige tip. Er zullen waarschijnlijk een paar momenten zijn dat u cadeaus kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een tafel voor als u (grote)cadeaus krijgt, en denk aan iets voor als u een enveloppe krijgt. Kies bijvoorbeeld iemand uit die bij u staat en geef alle enveloppen aan die persoon. Of denk aan bijvoorbeeld iets van een wensput, een doos of een ander iets waar mensen hun envelop in kunnen doen.

8. Bedenk alvast wat je op de dag na je bruiloft doet.

En dan bedoel ik, gaat u gelijk op huwelijksreis vanuit uw hotel, zorg er dan voor, dat iemand uw bagage brengt of dat uw bagage al in het hotel is en regel vervoer alvast naar uw bestemming of naar de luchthaven. Als u niet direct op huwelijksreis gaat denk dan ook om de dag van te voren alvast een auto bij het hotel te zetten, of zorg ervoor dat u wordt opgehaald.

9. Het meebrengen van de goede documenten.

U bent waarschijnlijk alleen maar bezig met het plannen van het feest, maar vergeet vooral ook niet om de goede papieren en documenten te hebben. Anders heeft u alles nog voor niks geregeld en bent u bijvoorbeeld nog niet getrouwd na deze dag, dat zou toch zonde zijn.

  10. Het maken en bevestigen van de hele dag/uur planning.

Check uw hele dag/uur planning nog een keer met alle mensen die u nodig heeft op uw bruiloft, denk aan een limousine chauffeur of een fotograaf. Zorg er ook voor dat alle mensen daarvan op de hoogte zijn bijvoorbeeld dat de bruidsmeisjes of jonkers weten hoe laat de foto’s worden genomen.

Na weer een paar trouw tips. Hoop ik dat u nu aan alles heeft gedacht en een prachtige bruiloft en dag mag beleven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s