Huwelijksfotografie: tips om te beginnen

Bruidsbeurs van Esthers by StudiovanKolck-233

Het plannen van uw bruidsfoto’s moet zorgvuldig gebeuren; het is immers één van de belangrijkste beslissingen is die u zult maken op uw Grote Dag.
U trouwt immers maar één keer en u zult dus maar één keer trouwfoto’s laten maken. We hebben daarom een lijst voor u opgesteld om u te helpen bij het vastleggen van deze onbetaalbare herinneringen:

Kies uw stijl

Hoe ziet u precies uw huwelijksfoto’s voor zich?
Huwelijksfotografen vallen over het algemeen in drie stijlcategorieën: traditioneel, bruidsreportage of een combinatie van beide.
Traditionele trouwfotografen zijn bedreven in het maken van grote portretten en shots waarvoor iedereen poseert.
Groot voordeel hiervan is dat de fotograaf invloed kan uitoefenen om het plaatje perfect te maken.
Voor het verhaal en de sfeer van de dag kunt u meer neigen naar een huwelijksreportage.
Voor bruiden die simpelweg niet kunnen beslissen is het het beste een huwelijksfotograaf te vinden die de perfecte mix aanbiedt.
Bruidsfotografie van Kolck beheerst beide disciplines.

Overweeg de kosten

Bruidsfotografie is één van de elementen waar u voorzichtig moet zijn met het bezuinigen, omdat uw trouwfoto’s één van de weinige aandenkens zullen zijn. Reken in uw bruiloftfotograaf-budget tenminste op 700 euro (afhankelijk van  de uren dat de fotograaf bezig is). Als het budget erg krap zit, overweeg dan om minder uren te nemen bij een professionele bruidsfotograaf in plaats van het nemen van een onervaren fotograaf.

Vind de best passende huwelijksfotograaf

Het vinden van de meest geschikte trouwfotograaf kan soms lastig en tijdrovend zijn, aangezien er zeker in grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag het aantal opties enorm is en u veel tijd kwijt bent bij het benaderen van iedereen. Maar ga een gesprek aan of boek een Pré wedding shoot, dan heb je snel een idee of de fotograaf het aan kan wat jullie willen.

Doe goed onderzoek.

Wanneer u de lijst met fotografen in uw regio hebt gevonden is het tijd om zorgvuldig onderzoek te doen.
Bezoek de websites van de fotografen en bekijk zijn of haar werk. Bezit de fotograaf een studio, of fotografeert hij/zij alleen in zijn vrije tijd.
Ga op uw gevoel af: als u ergens een bezwaar tegen de samenwerking voelt, zoek dan verder.
En vergeet niet om alle afspraken schriftelijk vast te leggen.

Stel de tijdlijn vast.

Hoe langer het evenement duurt, hoe duurder het voor u is. Omdat fotografen meestal op uurbasis factureren zal een kleiner of kortere bruiloftsviering u kosten kunnen besparen.

Plan uw huwelijksfoto’s

Bepaal ruim voor uw trouwerij welke fotoshots absoluut genomen moeten worden.
Bespreek alle details met uw fotograaf zodat hij vertrouwd wordt met de situatie in locatie, de belangrijkste personen op de bruiloft (getuigen, familie, etc.) en de minst hinderlijke manier om de beste shots te krijgen. Een goede fotograaf moet je zeker een half tot een jaar van te voren hebben vast gelegd. Behandel uitgebreid elk aspect van uw huwelijksdag en hoe u deze wilt vast laten leggen. Plan de perfecte shots voor elk speciaal moment: van de pre-ceremonie, de gang naar het altaar, de gelofte, de eerste dans en uiteindelijk het vertrek.

Geen beperking op het aantal foto’s dat wordt gemaakt.

Vraag aan de fotograaf of hij een maximaal aantal foto’s hanteert dat hij op uw huwelijk zal maken. Het beperken van het aantal foto’s is het ergste wat een fotograaf bij een huwelijk kan doen. De focus wordt op deze manier verlegd van het vastleggen van het huwelijk naar het bijhouden van de teller. U loopt hiermee het onnodige risico dat gedenkwaardige momenten niet worden vastgelegd vanwege het quotum van de fotograaf.

Vergelijk prijzen.

Bij het vergelijken van de kosten, houd in gedachten dat verschillende fotografen verschillende pakketten aanbieden, dus prijzen kunnen in de eerste instantie misleidend zijn. Sommige prijzen bevatten alleen het uurtarief, waarbij afdrukken tegen meerprijs geleverd worden. Bij andere pakketten is alles weer inclusief. Bepaal welke diensten en mogelijkheden u in ieder geval wilt en vergelijk dan de prijzen van fotografen voor deze specifieke opties om te bepalen welke professionele fotograaf binnen uw budget opereert. Vraag ook naar de verborgen kosten zoals rijstijd en kilometer vergoeding. Maar ook of er een reserve fotograaf beschikbaar is in geval van nood.

Wij denken dat je bij ons aan het juiste adres bent, maar overtuig je zelf, maak een afspraak en kom eens kijken in de grootste en moderne studio in Almere bij Bruidsfotografie van Kolck. Ons motto is al jaren “een goede en mooie reportage voor een redelijke prijs”.

www,vankolck.eu

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s